Stress

WAT IS STRESS?

Stress is een aanhoudende vorm van spanning gedurende langere tijd. Hoewel een zekere mate van spanning normaal en nuttig is, helpt het ons om goed te functioneren, kan langdurige en chronische spanning tot stress leiden, wat tot diverse klachten kan leiden.

Ongeacht de oorzaak, of het nu gaat om een naderende deadline of een potentieel levensbedreigende situatie, ons brein maakt geen onderscheid. Stress zorgt ervoor dat we alert zijn in gevaarlijke situaties.

De mate van gevoeligheid voor stress verschilt van persoon tot persoon, deels vanwege genetische factoren. Maar met de juiste methode kun je stress beheersen.

 

OORZAKEN VAN STRESS

Stress kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Het verlies van een dierbare.
  • Conflicten en ruzies.
  • Onvoldoende ontspanning.
  • Het stellen van onrealistisch hoge eisen aan jezelf.
  • Moeite hebben met feedback.

 

GEVOLGEN VAN STRESS

Stress kan zowel fysieke als psychologische klachten veroorzaken. Het begint vaak met negatieve gedachten die een onaangenaam gevoel teweegbrengen. Hierdoor kan je gedrag veranderen en kun je merken dat je niet de persoon bent die je wilt zijn. Als stress niet wordt aangepakt, kan dit uiteindelijk leiden tot een burn-out, een ernstige toestand van uitputting, of zelfs tot een depressie.

 

HET OPLOSSEN VAN STRESS, BURN-OUT EN DEPRESSIE MET TRANSFORMATIEVE LIFECOACHING

Negatieve gedachten zijn persoonlijk en het is begrijpelijk dat iedereen ze ervaart. Hier komt transformatieve lifecoaching om de hoek kijken. Door middel van deze coachingmethode kun je leren hoe je negatieve gedachten effectief kunt stoppen en vervangen door positievere en constructievere denkpatronen. Hierdoor zul je meer rust en ontspanning ervaren, wat kan helpen bij het behandelen van stress, het herstellen van een burn-out en het omgaan met depressie.

Transformatieve lifecoaching biedt je de tools en begeleiding om deze veranderingen in je denken en gedrag te bewerkstelligen. Meld je aan om deze waardevolle vaardigheden te leren en stress, burn-out en depressie effectief aan te pakken, waardoor je een gezonder, gelukkiger leven kunt leiden.

Scroll naar boven