De stappen van transformatieve mediation?

Home - Wat is transformatieve mediation? - De stappen van transformatieve mediation

De stappen van transformatieve mediation

Mediation bestaat uit 4 stappen:

 

KENNISMAKINGSGESPREK

Tijdens het kennismakingsgesprek legt de mediator uit wat je kunt verwachten tijdens het traject. Alle partijen krijgen de gelegenheid hun behoefte, zorgen en wensen te vertellen. In sommige situatie is het verstandig om dit gesprek een-op-een met de mediator te hebben.

 

START MEDIATION

Wanneer er besloten wordt te starten met het traject dan wordt vooraf een mediationovereenkomst getekend door de partijen. Hierin staan de afspraken die gemaakt zijn voor het traject. Vervolgens wordt er besloten of de eerste sessie gezamenlijk met de andere partij of gescheiden van de andere partij gehouden wordt. Er wordt een methode toegepast waardoor je objectief leert kijken naar de situatie waar in je beland bent. Door nieuwe inzichten te krijgen is de eerste stap gezet naar een duurzame oplossing.

 

VERVOLGGESPREK(EN)

Tijdens de vervolggesprekken kom je steeds meer in verbinding te staan met de andere partij. Door de vele nieuwe inzichten die je krijgt tijdens de gesprekken ga je niet alleen jezelf beter begrijpen maar ook de andere partij(en).

 

OPLOSSING BEPALEN

Als alle partijen de inzichten hebben gekregen die nodig zijn kan er gekeken worden naar een oplossing. Uit praktijk blijkt dit de makkelijkste fase. Dit komt doordat er blokkades die zorgen dat een conflict in stand gehouden wordt verdwijnen tijdens de vervolggesprekken. Eventueel kan er na het bepalen van de oplossing afspraken op papier gezet worden die beide partijen ondertekenen.

Scroll naar boven