Wat is mediation?

HOME - MEDIATION

Wat is mediation?

Tijdens mediation-sessies ga je samen met de andere partij(en) komen tot een oplossing onder begeleiding van een mediator. Bij een mediator kunnen alle partijen hun verhaal kwijt, met als doel elkaar te kunnen horen en samen tot een oplossing te komen. De behoefte, zorgen en wensen worden meegenomen in de oplossing.

Samen komen tot een oplossing

Of je nu een conflict hebt met je werkgever/werknemer, familie, buren of partner, een mediator helpt om er op een goede manier uit te komen, zodat alle partijen tevreden zijn met de oplossing. Dit zorgt voor rust en tevredenheid bij alle partijen.

Mediation helpt

Doordat bij mediation-sessies een blijvende oplossing wordt bereikt, omdat er rekening wordt gehouden met ieders zorgen, wensen en behoeften, bespaar je veel energie, tijd en geld.

Bij mediation draait het om jullie, de onafhankelijke mediator handelt onpartijdig. Tijdens de sessies wordt de focus gelegd op het vinden van de oplossing. Niets is wat het lijkt!

Veel gestelde vragen

Is mediation geschikt voor mij?

In principe zijn alle conflicten via mediation te verhelpen, of het nu gaat om een arbeidsconflict, familieruzie, burenruzie en/of relatieproblemen.

Lees meer
Hoe ziet een mediationtraject eruit?

Een mediation bestaat uit 4 stappen:

Kennismakingsgesprek/intake

Start mediation

Vervolggesprek(en)

Oplossing bepalen

Lees meer